Zowel in Nederland als in Turkije vormt de Kamer van Koophandel de schakel tussen overheid en bedrijfsleven. De gegevens die uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel worden gehaald, vormen de leidraad voor het checken van informatie. Het is van groot belang de rechtsvorm van het bedrijf vast te stellen, omdat daarmee zakelijke risico’s worden uitgesloten. In tegenstelling tot de KVK in Nederland biedt de KVK in Turkije, haar diensten gratis aan.

 

Betekening van officiële stukken

Op het moment dat een bedrijf fysiek niet meer aanwezig is op het adres dat bij de Kamer van Koophandel bekend is, kunnen officiële stukken nog altijd rechtsgeldig betekend worden, ook al worden de stukken niet in ontvangst genomen. De Turke wetgeving gaat ervan uit dat het geregistreerde adres doorslaggevend is. De executiekamer (deurwaarderij) kan bijvoorbeeld hierdoor uw debiteuren rechtsgeldig aanmanen. Ook kunnen managers en aandeelhouders op deze wijze worden opgeroepen om te verschijnen tijdens een rechtszitting.

 

Voorzitter Kamer van Koophandel Turkije: gekozen

De voorzitter van een Kamer van Koophandel wordt gekozen door de leden. Er wordt altijd gepassioneerd opgeroepen om te gaan stemmen op het moment dat uw bedrijf bij een specifieke Kamer van Koophandel is ingeschreven.

 

Opleidingen, voordelen en internationale beurzen

De Kamer van Koophandel informeert over opleidingen, geeft regelmatig voorlichting, vraagt collectieve voordelen aan en neemt regelmatig deel aan internationale beurzen.

 

Jaarlijkse bijdrage

Er is een jaarlijkse bijdrage verplicht en met enige regelmaat wordt bij instanties in Turkije een "verklaring van activiteit" gevraagd. Dit heeft u soms nodig om een dienst te kunnen afnemen of abonnement te kunnen afsluiten.